Susigrąžinti pinigus už automobilio remontą

Pasinaudokite jums suteikta galimybe sutaupyti.

Mūsų servise puiki galimybė sutaupyti ir susigrąžinti pinigus 400 Eur už lengvojo automobilio remontą.

Kaip tai veikia:

  • Jums reikia atvykti pas mus į servisą.
  • Užpildyti remonto sutartį-paraišką nurodant automobilio gedimą. 
  • Mes atliksime detalę automobilio apžiūrą ir diagnostiką.
  • Paskaičiuosime preliminarią  remonto sąmatą.
  • Jums sutikus atliksime automobilio remontą. 
  • Apmokėjus remonto išlaidas gausite sąskaitą faktūrą kurią reiks pateikti VMI kuri grąžins 400 Eur už automobilio remontą.
Kaip VMI susigrąžins pinigus už automobilio remontą.

Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad nuo 2019 m. sausio 1 d. gyventojai galės susigrąžinti dalį gyventojų pajamų mokesčio (GPM) už savo ar sutuoktinio naudai atliktas paslaugas / darbus.

  • pastatų ir kitų statinių apdailos ir bet kokio remonto.
  • lengvųjų automobilių remonto.
  • nepilnamečių vaikų iki 18 metų priežiūros.

„Lengvata pasinaudoti bus galima tada, jei minėtus darbus atliks ir paslaugas suteiks Lietuvoje registravęs veiklą gyventojas ar įmonė. O pirkėjas turės darbų / paslaugų suteikimą ir sumokėjimą patvirtinančius dokumentus. Svarbu tai, kad už darbams / paslaugoms atlikti įsigytas reikalingas medžiagas, priemones, detales, mechanizmus, sistemas ir panašiai lengvata nebus taikoma”.

Pirmąsyk susigrąžinti dalį sumokėto GPM gyventojai galės 2020 m. Pateikę metinę pajamų mokesčio deklaraciją už 2019 metus. Prie jos reikės pridėti skenuotus ar fotografuotus minėtų paslaugų suteikimą ir sumokėjimą patvirtinančius dokumentus.

Gyventojai, kurie nenori patys pildyti metinių pajamų deklaracijų ir pageidauja, kad preliminarias deklaracijas jiems parengtų VMI. Apie savo patirtas išlaidas informaciją jau nuo 2019 m. galės mokesčių administratoriui teikti pranešimu (PRC912 forma[i]). Gyventojų pateiktus duomenis apie išlaidas VMI jiems perkels į atitinkamų metų preliminarią gyventojo pajamų deklaraciją ir ją beliks pateikti.

Pranešimai apie patirtas išlaidas su paslaugos suteikimą ir sumokėjimą patvirtinančiais dokumentais galės būti teikiami tik elektroniniu būdu, per VMI Elektroninio deklaravimo informacinę sistemą. (http://deklaravimas.vmi.lt). Gyventojai galės patys rinktis, kada pateikti pranešimą — kaskart, kai patiria išlaidas, vieną ar keliskart per metus, bet ne vėliau kaip iki kitų metų vasario 15 d. Tuomet VMI jiems visą informaciją sukels į preliminariąją deklaraciją.

VMI pažymi, kad pranešimą apie išlaidas (PRC912) VMI reikia pateikti po to, kai gyventojas atsiskaito už jam suteiktą paslaugą, todėl tais atvejais, kai darbai / paslauga atlikti ir apmokėti ne tais pačiais kalendoriniais metais, pranešimas už išlaidas turi būti teikiamas tik tada, kai mokėjimas yra atliktas ir išrašyta sąskaita faktūra arba prekių (paslaugų) pirkimo—pardavimo kvitas.

Pavyzdys kaip tai veikia

„Pavyzdžiui, jei sąskaita už automobilio remonto paslaugas gyventojui išrašyta 2019 m. lapkritį ir jis ją apmoka tais pačiais 2019 metais. Duomenis apie patirtas išlaidas jis galėtų teikti jau 2019 m. lapkričio mėnesio pranešime. Jei sąskaita išrašoma 2019 m. gruodį, bet apmokama visa ar iš dalies tik 2020 m., tuomet pranešimą reikėtų pateikti jau 2020 m., t.y. tada, kai sąskaita yra faktiškai apmokėta”, – aiškina Rasa Virvilienė.

VMI primena, kad maksimali išlaidų suma, nuo kurios galės būti susigrąžinta dalis GPM už minėtas paslaugas, yra 2 tūkst. eurų. Maksimali suma, kurią galės susigrąžinti vienas asmuo, yra 400 eurų. Jei jo pajamos buvo apmokestintos 20 proc. GPM tarifu. Bendra išlaidų (įskaitant įmokas už studijas, profesinį mokymą, gyvybės draudimo įmokos ar įmokos į pensijų fondus įmokas bei palūkanas už iki 2009 01 01 paimtą gyvenamojo būsto kreditą), kuriomis gali būti mažinamos apmokestinamosios pajamos, suma negalės viršyti 25 procentų gyventojo metinių apmokestinamųjų pajamų.

Prie pranešimo apie išlaidas pakaks pateikti tik sąskaitą faktūrą ar prekių (paslaugų) pirkimo-pardavimo kvitą. Jei juose bus pažymėta apie apmokėjimą. Tais atvejais, kai iš apmokėjimas atliktas vėliau nei išrašyta sąskaita arba darbai atlikti vienais metais, o apmokėti kitais. Turės būti pridedami sumokėjimą patvirtinantys dokumentai – pinigų priėmimo kvitas, kasos aparato kvitas, kasos pajamų orderis, bankinio pavedimo išrašas.

Visą aktualią informaciją mokesčių klausimais mokesčių mokėtojai gali sužinoti paskambinę Mokesčių informacijos centro specialistams telefonu 1882 ar apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt. VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

Už automobilio remontą